16 Eylül 2010 Perşembe

Kuralsızlığın Kural Olduğu Bir Ülkede Drama Kıvamında Yaşamak

Her sabah yaşanan trafik çilesi ile ilgili yığınla yazı yazılıyor, mazeretlerin büyük bölümünün konusu trafik, sıkışan sohbetlerde bile konuyu açmak için artık trafik çilesi bir numaralı kurtarıcı. Trafiğin nedenleri sorgulandığında konular genellikle altyapı yetersizliğine, alternatif toplu taşıma çözümlerinin olmadığına, hatta toplumun eğitim düzeyi gibi nedenleri baş role koymayıda ihmal etmiyoruz.

İşe gitmek için şile yolunu kullananlar 2. köprü katılımında tamamen kuralsızlıktan her sabah en az 30 dakika harcıyorlar. Yukarıda saydığım nedenlerin trafik üzerindeki etkisini azımsamıyorum. Ancak trafiğin sıkıştığı yerlere bir bakın lütfen ve emniyet şeridi yada normal şerit dışından katılmaya çalışanların trafikteki bekleme süresine ne kadar etki ettiğini iyi düşünün. Bu kuralsızlığın etkisini vakit, nakit ve moral kaybı olarak her gün yaşıyoruz. İşin hazin tarafı bu kuralsızlığı toplum olarak sonuna kadar yaşarken kuralları koyması ve dahada önemlisi uygulaması gerekenler bu konudan zerre kadar rahatsız değiller. Açıkçası bu durum ne yerel yönetimlerin ne hükümetin nede devletin umurunda bile değil.

Bu sabah tamda bu saçmasapan trafiğin kuralsızlığını yaşarken hissettiğim isyan, öğlen saatlerinde değerli bir gazeteci arkadaşımın yazdığı köşe yazısıyla doruğa çıktı. Yazının tamamına http://www.haberaktuel.com/sehitler-olmez-peki-ya-berberler-adem-meleke-yazisi-1486.html linkinden ulaşabilirsiniz. Özetle; asker uğurlamaya giden konvoyun trafikteki kuralsızlığının masum birinin ağır yaralı olarak yoğun bakıma kaldırılmasıyla sonuçlanması anlatılıyor. Üstelik bu kuralsızlık trafiği düzenleme ve kuralları uygulama konusunda tüm yetkileri elinde bulunduran trafik polislerinin gözü önünde oluyor. Günlük yaşantımızda önemli bir süreyi geçirdiğimiz trafikteki kuralları uygulamayı başaramayarak can ve mal emniyetimizi bile koruyamayan yönetim anlayışının reform seviyesinde değişikliklere ihtiyaç olduğu bu kadar açıkken hala neden kimsenin kılı bile kıpırdamıyor?

Allah aşkına söylermisiniz bu ülkenin vatandaşları kuralsızlığın kural olduğu bir ortamda drama kıvamında daha ne kadar yaşamaya devam edecek?

Hiç yorum yok: